Treenaa tehokkaammin kaverin kanssa

2.2.2022 08:00

Ystävänpäivä lähestyy. Voisiko kaverin kanssa lähteä ystävänpäivän kunniaksi treenaamaan? Kaverin kanssa treenaaminen on nimittäin tehokkaampaa, kuin yksin puurtaminen. Tässä sinulle viisi syytä, miksi salille kannattaa lähteä yhdessä kaverin kanssa.

1. Kaveri madaltaa liikkeelle lähtemisen kynnystä

Kun yhteiset treenit on sovittu kalenteriin ja treeniajat lyöty lukkoon, ei niitä kehtaa enää perua. Vaikka treenifiilis ei olisi korkeimmillaan, tulee kaverin kanssa lähdettyä salille todennäköisemmin, kuin yksin. Kaverin näkemistä odottaa innolla ja huono fiilis häviää heti kaverin hymyn nähtyä. Edes huono sää, tekemättömät kotityöt tai sohva eivät riitä syyksi jättää sovittuja treenejä väliin.

2. Kaveri pistää puristamaan vielä muutaman lisätoiston

Yksin treenatessa saattaa jämähtää mukavuusalueelle. Toistoja tulee tehtyä vain sen verran, kuin varmasti jaksaa ja sarjat on helppo jättää kesken heti, kun alkaa tuntua epämiellyttävältä. Yksin ei myöskään uskalla kokeilla isompia painoja alle jäämisen vaarassa.

Kaverin kanssa saa taas uutta boostia toistoihin. Kaveri kannustaa ja auttaa tekemään vielä muutaman lisätoiston. Uskallat kokeilla hieman isompia painoja, kun kaveri toimii varmistajana. Epäonnistuneet toistotkaan eivät haittaa, sillä kaveri tsemppaa ja pitää hyvää fiilistä yllä.

Kaverin kanssa treenatessa ei tee mieli luovuttaa. Yhdessä tehty HIIT-treeni on todennäköisesti huomattavasti tehokkaampi, kuin yksin tehty. Tiedät, että burpeet tuntuvat kaverin mielestä ihan yhtä hirveällä, joten pusket vielä muutaman extra toiston. Kaverin kanssa treenatessa on turha selitellä.

3. Kaverin kanssa treenatessa on aina kivaa

Harvoin molemmat ovat yhtä aikaa huonolla tuulella. Toisen hyvä fiilis ja vire tarttuvat, ja oma huono fiilis unohtuu nopeasti. Treenin jälkeen fiilis on todennäköisesti loistava ja murhetta aiheuttaneet asiat unohtuneet.

Kun treenaat sellaisen kaverin kanssa, jonka kanssa teillä on salin ulkopuolella hauskaa, on yhdessä treenaaminenkin todennäköisesti kivaa. Kaverin kanssa treenaaminen ei tunnu pelkältä hikijumpalta, vaan se on teidän tapa viettää aikaa yhdessä ja hoitaa kaverisuhdetta.

Liikunta saa aivan uuden tarkoituksen, kun treeniin yhdistää kavereiden näkemisen. Treeni ei tunnu enää pakkopullalta ja välttämättömältä pahalta, vaan yhdessä vietetyltä ajalta.

4. Kaverin kanssa kehityt nopeammin

Kaverin kanssa treenatessa kehityt nopeammin, sillä 1. kaverin kanssa jätät treenejä harvemmin välistä ja 2. kaveri auttaa treenaamaan tehokkaammin ja viemään sinut epämukavuusalueelle. Lisäksi tieto ja osaaminen karttuvat, kun yhdessä treenatessa voi jakaa vinkkejä ja opettaa omia taitoja myös toiselle.

Vaikka tavoitteet olisivat hieman erilaiset, niihin pääseminen nopeutuu, kun treenit tekee yhdessä kaverin kanssa. Yhteinen tavoite on vielä parempi, sillä tällöin molemmat tekevät töitä yhteisen päämäärän hyväksi ja boostaavat toisiaan eteenpäin.

5. Kaveri vahvistaa pystyvyyden tunnetta

Mikä tuntuisikaan mukavammalta, kuin kaverin kehut tiukan treenin jälkeen. Kehut ja kannustaminen lisäävät motivaatiota ja vahvistavat pystyvyyden tunnetta. Tunnet pystyväsi juoksemaan vielä sata metriä pidemmälle, tekemään yhden toiston lisää tai saavuttamaan tavoitteesi haluamallasi tavalla.

Suosittelisitko salia kaverillesi?

Suosittele meitä kaverillesi ja aloittakaa yhteiset treenit ystävänpäivän kunniaksi. Kun tuo kaverisi meille LadyLinelle asiakkaaksi, saat lahjaksi ilmaisen treenikuukauden ja kaverisi saa toisen treenikuukauden ilmaiseksi.

Lue lisää ja kutsu kaverisi LadyLinelle tästä!

Etkö ole löytänyt itsellesi sopivaa treenikaveria?

Treenikaverin voi löytää itselleen myös salilta. Personal training -pienryhmästä voi löytää itselleen kokonaisen porukan treenikavereita. Kysy itsellesi sopivaa pienryhmää oman LadyLine-keskuksesi asiakaspalvelusta ja aloita treenit uusien treenikavereidesi kanssa.