LadyLine jakaa 500 nuorten treenistipendiä – haku käynnissä!  Lue lisää ja hae tästä

Ryhmäliikunta – Hauskaa ja motivoivaa

4.10.2023 08:00

Ryhmäliikunta on monelle mieluisin ja motivoivin liikuntamuoto. Ryhmäliikunta on kehittynyt viime vuosina, kun perinteisten live-tuntien rinnalle on tullut muitakin ryhmäliikunnan muotoja. Ryhmäliikuntaa voi nykyään harrastaa oikeastaan missä ja milloin vain, ja ryhmäliikunnan erilaiset muodot mahdollistavat omilla lempparitunneilla treenaamisen vaikka ulkomailla. Mikä ryhmäliikunnan muoto sopii sinulle parhaiten: live, virtuaali vai online?

Live-ryhmäliikuntatunnit

Live-ryhmäliikuntatunnit ovat ryhmäliikuntaa parhaimmillaan: saat hikoilla porukassa ja mukaansatempaavan ohjaajan kanssa. Ryhmäliikunta-aikataulu tuo myös säännöllisyyttä liikkumiseen, kun tietyt tunnit viikosta tulee pyhitettyä ryhmäliikunnalle.

Ryhmäliikunta koukuttaa ja innostaa monipuolisuudellaan ja yhteisöllisyydellään. Muiden tsemppi ja yhdessä tekeminen kannustavaa ja motivoi jatkamaan, vaikka yksin olisi saattanut muuten jo lopettaa tekemisen.

+ Porukan kanssa hikoilu luo tunnelmaa treenaamiseen
+ Ryhmäliikunnanohjaaja tsemppaa ja motivoi sekä auttaa tarvittaessa
+ Kaikki on suunniteltu valmiiksi, tulet vain tunnille ja treenaat

- Tunnille on tultava aikataulun mukaan tiettynä päivänä ja kellonaikana
- Tunneilla voi välillä olla tungosta, etkä aina saa mieluista paikkaa tai välineitä

Virtuaalitunnit

Virtuaalitunnit ovat ryhmäliikuntatunteja, joissa ohjaaja ei ole samassa tilassa, vaan ohjaus tulee isolta virtuaalinäytöltä tallenteena. Virtuaalituntivalikoimasta löytyy muun muassa voimatreenejä, sykkeennostoa, tanssitunteja, kehonhuoltoa, joogaa sekä sisäpyöräilytunteja.

Virtuaalitunteja voi tehdä keskuksen ryhmäliikuntasalissa tai erillisessä virtuuntisalissa. Virtuaalitunti valitaan salissa sijaitsevalta kosketusnäytöltä, jonka jälkeen tunti heijastuu isolle näytölle.

Isona erona kuitenkin on se, että voit treenata virtuaalitunnilla yksin ja mihin kelloaikaan tahansa - aina tilan ollessa vapaa. Voit siis saapua paikalle silloin, kun treeni sopii omaan aikatauluun ja valita juuri sellaisen tunnin, kuin itsestä juuri sillä hetkellä tuntuu.

+ Treenaa, milloin itsellesi sopii
+ Valitse juuri sellainen tunti, kuin itse haluat
+ Saat nauttia omasta rauhasta: ryhmäliikuntaa, ilman ryhmää
+ Laaja valikoima erilaisia tunteja, jopa sellaisia, joita ei ole livenä

- Ohjaus tulee videolta, jolloin et voi esim. kysyä neuvoa ohjaajalta
- Virtuaalituntitila voi olla varattu juuri silloin, kun haluaisit käynnistää tunnit

Online-palvelu

Online on tarkoitettu heille, jotka haluavat treenata ohjatusti, mutta tehokkaasti, missä ja milloin tahansa. Online-palvelusta löydät useita erilaisia virtuaalijumppia sekä lihaskuntotreenejä. Online-palvelu toimii omassa puhelimessa tai tietokoneella, tarvitset vain nettiyhteyden.

+ Treenaa missä ja milloin vain
+ Valitse itsellesi mieluisa tunti
+ Edullinen vaihtoehto/kuuluu asiakkuuteen

- Tarvitset omat välineet
- Et voi kysyä apua ohjaajalta

Osallistu ryhmäliikuntahaasteeseen ja voita

Lokakuun ajan LadyLinella on käynnissä ryhmäliikuntahaaste. Osallistu haasteeseen käymällä live-ryhmäliikuntatunneilla. Haasteen pääpalkintona voit voittaa itsellesi Casallin 100 €:n lahjakortin!

Lue lisää ryhmäliikuntahaasteesta tästä.